הכותל המערבי נחשב לאחד המוקדים הכי מבוקשים בישראל בכללי ובירושלים בפרט. אז איך עושים את זה ולמה כדאי לשים לב…
יש רק כביש אחד שמוביל ממש עד לכותל המערבי והוא עובר משער יפו דרך סמטאות העיר העתיקה. אין כניסה לאוטובוסים והתנועה בו מאוד מאוד עמוסה. בנוסף, אין בכביש הזה מקומות חניה לכותל ולכן בין אם אתם מגיעים בתחבורה ציבורית ובין אם אתם מגיעים ברכב פרטי, כדאי לדעת שיש הליכה וכי לא מומלץ להיכנס לכביש הצר הזה.
אופציה ראשונה – השכרת מיניבוס או אוטובוס לכל המשפחה
ניתן להשכיר אוטובוס או מיניבוס לכל המשפחה או המבקרים ולהגיע איתו עד לשער האשפות. לפני שיורדים, כדאי לקבוע עם הנהג שעה ונקודת איסוף.
אופציה שניה – הגעה ברכב פרטי – איפה אפשר לחנות?
אם החלטתם בכל זאת להוציא את הרכב ולהגיע עם הרכב הפרטי שלכם, תוכלו לחנות באחד מהחניונים הבאים שמהם אפשר להגיע לכותל בהליכה של מספר דקות.
- חניון גבעתי – 200 מטר משער האשפות וכעשרים דקות הליכה לכותל
- חניון הר ציון – כעשרים דקות הליכה מהכותל
- חניון ממילא – רבע שעה הליכה מהכותל
- חניון קרתא – ממוקם בכניסה לעיר העתיקה ליד שער יפו, כעשרים דקות הליכה מהכותל
תחבורה ציבורית לכותל
דרך נוספת ומומלצת להגיע לכותל היא באמצעות תחבורה ציבורית. כמובן שניתן להגיע מערים מרכזיות לירושלים ברכבת ואז כדאי לקחת אוטובוס או מונית שעוצרים בסמוך לשער האשפות.
קווי האוטובוס 1,3 או 38 עוצרים בסמוך לכותל. קו 1 יוצא מהתחנה המרכזית בירושלים ומגיע ממש עד הכותל אבל הוא עובר דרך גאולה וכיכר השבת. קו 3 יוצא גם הוא מהתחנה המרכזית בירושלים ועובר דרך צומת בר אילו ורחוב שמואל הנביא. קו 38 יוצא מהרובע היהודי בקו מעגלי דרך הכותל וקו 38 א‘ יוצא ממרכז העיר ועובר דרך הכותל, רחוב קרן היסוד ושכונת ממילא.
מרחבי הרשת:
מטרנה – הכי קרוב אלייך אמא , עמוד הפייסבוק של חברת מזון התינוקות המובילה בישראל.
מטרנה בויקיפדיה – כל המידע על חברת מזון התינוקות המובילה בישראל:
מטרנה – כתבה באתר מאקו
גלקסי s24 – באתר פלאפון
סיבים אופטיים – מבית יס